ΦΙΜΕ – Αντηλιακές μεμβράνες τζαμιών.

Γιατί να βάλω αντηλιακές μεμβράνες?

Οι μεμβράνες απορροφούν την ηλιακή ακτινοβολία αλλά και τις υπεριώδεις ακτίνες του ηλίου προστατεύοντας τους επιβάτες από τις βλαβερές συνέπειες του.Μειώνουν έως και 78% τη θερμοκρασία στο εσωτερικό του αυτοκινήτου ενώ παράλληλα εμποδίζουν το 99% της υπεριώδους ακτινοβολίας (UV) που είναι βλαβερή όχι μόνο για το δέρμα μας αλλά και για το εσωτερικό του αυτοκινήτου μας. Το σαλόνι , τα δέρματα, αλλά και τα πλαστικά δεν ξεθωριάζουν, δεν φθείρονται και δεν αλλοιώνεται το χρώμα τους. Οι επιβάτες δεν κινδυνεύουν σε περίπτωση θραύσης των κρυστάλλων, ενώ και η απόδοση του κλιματιστικού αυξάνει σημαντικά εξοικονομώντας και σε κατανάλωση καυσίμου.

Επίσης  εμποδίζουν το φαινομενο της αντηλιάς καθώς σας προστατεύουν από το εκτυφλωτικό θάμπωμα που προκαλούν οι ακτίνες του ήλιου τη μέρα όπως και από τα ενοχλητικά φώτα των διερχόμενων οχημάτων τη νύχτα. Έτσι μπορείτε να συγκεντρωθείτε καλύτερα και με μεγαλύτερη ασφάλεια στην οδήγηση.

Ακόμη  αναβαθμίζουν αισθητικά το αυτοκίνητο σας, παρέχοντας επι πλέον προστασία από τα αδιάκριτα βλέμματα.

Είναι χρονοβόρα διαδικασία η προσθήκη αντηλιακών μεμβρανών?

Οχι! Η εφαρμογή γίνεται σύντομα και αποτελεσματικά

Επιτρέπει η Ελληνική νομοθεσία τις αντηλιακές μεμβράνες?Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, επιτρέπεται η τοποθέτηση αντηλιακών μεμβρανών, εγκεκριμένες από χώρα μέλος της Ευρωπαικής ένωσης, στους οπίσθιους από τον οδηγό, υαλοπίνακες και στο πίσω παρμπρίζ του οχήματος.

Η πιστοποίηση των μεμβρανών πραγματοποιείται, με ειδικά αυτοκόλλητα που τοποθετούνται σε διακριτικό σημείο των τοποθετημένων μεμβρανών και με την υπογραφή του εγκαταστάση στην συμπληρωμένη σχετική φόρμα.

Στους  υαλοπίνακες οδηγού-συνοδηγού, επιτρέπονται οι μεμβράνες με ελάχιστο συντελεστή μετάδοσης φωτός 70%. Για τα πίσω παράθυρα και παρμπρίζ, δεν ορίζεται ελάχιστος συντελεστής μετάδοσης φωτός οπότε δύναται να τοποθετηθούν πιο σκουρόχρωμες σε εμφάνιση μεμβράνες.